Картичка за Рожден Ден

Мило дете,

Днес за последен ден си на 1 година. Къде излетяха две години и аз не зная. Минаха неусетно, като миг. Все едно вчера те родих, а днес си вече същинско юначе.

Почти говориш на разбиреам език, а когато искаш изпълняваш каквото те караме.

Ти си най-сладкото дете на света, всеки ден, без значение дали си радостен, тъжен, добричък или лошичък. Обичам си те всякак.

Обичам те много, толкова, че не мога да го опиша. Обичам да съм край теб, да се шегувам с теб, да се кикотим двамата, да те гушкам, да те успокоявам, когато ти е мъчно и криво, да те уча, да се грижа за теб, да ти измислям забавления.

През последната година ти порасна толкова много.  Проходи малко след като навърши една, научи азбуката и цифрите от телевизора, научи се да разбираш български от мама и дядо, португалски от тати и баба и английски от телевизора, пропя, стана шегаджия, стана батко, стана по-висок, стана човече.

Човече, ти си най-важното нещо за мен. Няма друго по-важно и затова ти треперя. Защото искам да ти дам целия свят, искам да не сбъркам в нищо, искам да те направя силен, да подредя началото на пътя ти така, че да те изтреля напред и нагоре, защото ти си прекрасно човече, което ще стане специален човек един ден.

11:34 ч. вечерта е на 20-ти Януари 2018-та година. След малко ще навършиш 2 години.
Честит рожден ден, мамин юнак!


Мама те обича.     


Коментари

Най-четени...