ПРЕЗ ОЧИТЕ НА ЖЕНАТА - КАКВО Е МЪЖЪТ

 




👁

Мъжът е врата към друго измерение, която те свързва с нова реалност, с различен свят.

Един предлага пътешествия, друг семейство, трети празници, четвърти лежане пред телевизора, пети луксове, шести опасности, седми духовна храна и така нататък и така нататък.

Отваряш врата, поглеждаш през нея и преценяваш, дали това е твоята приказка.

Дали се вписваш в този пейзаж, дали можеш да оцелееш там за кратко, за дълго, завинаги, какво ще ти коства всичко това. Ще можеш ли да направиш този пейзаж - твой личен, да го моделираш, както пожелаеш, да го развиеш и направиш още по-хубав.

От един мъж няма как да получиш всичко наведнъж. Не е възможно, защото някои от качествата са диаметрално противоположни на други, или взаимно-изключващи се. Ще получиш много от това, което е същността му, средно от другите му по-малко развити качества и малко или нищо от това, което не е присъщо за него. И никога няма да успееш да промениш мъжа, да се превърне в това което той не е. Хората просто не се променят.

Няма добри или лоши мъже – има правилни мъже за съответната жена.

👁

Мъжът е постоянното, непроменливото, движението от точка А до точка Б в права линия, цял живот. Той си има негови мисли, наблюдения, планове, виждания, интереси, приятели, цели, борби, които си развива цял живот без да се спира, без да ги изхвърля или сменя. Мъжът гради, надгражда, трупа, пази с цената на живота си, не пуска нищо. Така е устроен. Той си има негова територия– метафорична и материална, която пази, както пази честта си, не я отстъпва на други мъже, бие се за нея и би заплатил с живота си за нея.

Тази територия, често няма време да я украсява и облагородява, защото е зает да я разширява. Иска му се да е по-приятно в неговото царство и кани жената да се присъедини, предлагайки и всичко което е създал. Кани я да вземе от него каквото пожелае. Прави и място за да облагородява неговите територии, за да станат още по-хубави. Харесва му да я има там за да не му е пусто, за да има живот, движение, мекота, приятни изживявания, усещания и дечица и бъдеще извън неговото битие. Жената е живота в това царство и тя дава живот на децата му и на бъдещето му .

👁

Мъжът не можеш да го ограничаваш и да му се налагаш, той си прави каквото му идва отвътре и очаква другите да го следват.

Ако е култивиран той ще знае как да се държи цивилизовано и по-човешки от всички останали. Ако обаче е от дивите, ще бъде примитивен до край и нито любовта, нито обучението, нито дресировката или ултиматумите ще могат да го очовечат.

Жената може да облагороди мъжът до известна степен, да го опитоми, да го дресира, да го трансформира повърхностно, да го отклони до известна степен от траекторията му, но никога не може да промени същността му. Тя се нагажда изцяло по неговата реалност, а той прави място за нея и създава удобства и смисъл за да я задържа при него.  

👁

Жената може да вдъхнови и окрили мъжа до такава степен, че той да сътвори несътворимото. Да повдигне планината, да намери решения на всички проблеми, да отиде и на край света за нея. Няма спирачки дори и за най-инертния и мързеливият мъж, ако е решил да направи нещо, той ще го стори.

Мъжът може да няма 5 лева за себе си, но ще изнамери 80 лева за подарък за жената, АКО Е РЕШИЛ.

Такива са мъжете и такива винаги ще бъдат, мили момичета. Това е аксиомата на мъжкото начало, останалото са женски илюзии.

👁

Коментари

  1. Това е абсолютната и изчерпателна характеристика за мъжа. Изборът за съжителство прави жената, която трябва да вложи разум освен чувства,за да няма разочарования...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за коментара, радвам се поне един човек откликна на статията.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Най-четени...